Fešta od bifteka

U ekipi Kruške kuhali su Pero Savanović i frontman benda Opća opasnost Pero Galić, a u ekipi Jabuke: Tihomir Krijan i Sandra Paović, svjetska prvakinja u parastolnom tenisu. Osvojen novčan iznos ( 4000 kn ) Sandra i Pero donirali su udruzi Crveni nosovi.
Gošća kuharica bila je Marina Gaši.

Recepti Pere Savanovića: Fešta od bifteka

Sastojci:

- 1 kg bifteka (juneći, goveđi file, pisanica)
- 100 g kapara
- 250 g parmezana u komadu ( ili sira grana padano)
- 150 g cherry rajčica
- 500 g rikule
- 50 g senfa
- 1 jaje
- 1 limun
- 250 g maslaca
- 3 slana inćuna ili srdele
- 1 bočica maslinovog ulja s aromom bijelog tartufa
- 5 g svježeg tartufa
- 1 tost

Priprema:

Carpaccio od bifteka

Biftek narežemo na tanke ploške, stavimo između folija i začinimo s maslinovim uljem, limunom i aceto balsamicom. Na vrh stavimo rikulu i pospemo kaparima i naribanim parmezanom.

Tatarski biftek s tartufima

Od jaja i maslinovog ulja uz dodatak senfa  napravimo laganu majonezu, dodamo začine  i inćune te sve skupa zamiješamo. Na kraju aromatiziramo s uljem tartufa te naribamo tartufe.

Tagliata od bifteka

Narežemo biftek na ploške, začinimo i pečemo na grill tavi. Na tanjur serviramo rikulu i cherry rajčice tei naribamo parmezan.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 28. prosinca:


Rižoto od brancina i šafrana


Mozzarella u problemu


Punjeni pileći batak i zabatak na slavonski

 

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.