Umjetnička djela od aluminijske folije

Kako provesti umirovljeničke dane? Dražen Hržić ima zanimljiv prijedlog. Zašto ne biste kao on izrađivali slike od folije? Njegova umirovljenička zabava urodila je plodom - do sada je imao nekoliko izložbi. 

Trideset godina rada u policiji, a onda zaslužena mirovina. Sve što mu je trebalo nakon stresnog posla bio je mir. Opuštanje.

Sami ste spomenuli radio sam stresan posao. Netko se bavi ribolovom, netko lovom, tisuću hobija, vjerojatno nisam taj tip. Meni je određena kreativnost. Uvijek sam volio kreativnost i jednog sam se dana sjetio da smo u osnovnoj školi nešto radili od poklopaca od jogurta, novogodišnje razglednice, božićne, crtali po njoj i palo mi je na pamet da nešto pokušam obzirom da sam došao do nekakve folije koja je stajala. Iz dana u dan sam svoju ideju razrađivao i nastalo je to što danas radim, priča Dražen.
A to su slike od aluminijske folije. Na ovim prostorima, a možda i u cijelom svijetu, samo Dražen izrađuje takve slike.
Član je udruga Jedni za druge i Svitanje pa često na njihovim kreativnim radionicama svoje znanje prenosi djeci. Ekipi emisije Dobro jutro, Hrvatska pokazao je kako nastaju njegova djela: