Dvoje odvažnih biciklista vode vas na čudesno putovanje Šri Lankom

Eva-Marija Frntić i Marin Bukljaš spakirali su ruksake i bicikle te otputovali na Šri Lanku. Odlučili su putovati biciklima jer osim što tako doprinose očuvanju planete, vozeći bicikl lakše dolaze u doticaj s različitim ljudima, kulturama, običajima i prirodom. 

Eva-Marija i Marin oboje vjeruju kako je putovati biciklom idealno za kvalitetnije upoznavanje mjesta koja posjećuju. Tako putuju dovoljno brzo da stignu tamo gdje žele, ali i dovoljno sporo kako bi mogli uočiti svaki detalj koji im se nađe na putu.

Marin je do sada snimio već dva dokumentarca sa svojih putovanja po Hrvatskoj i zemljama bivše Jugoslavije. Eva je upravo odvozila svoju prvu biciklističku turu od Zagreba do Istre i oboje su imali veliku želju otići negdje daleko. Tako je kao destinacija odabrana Šri Lanka.

Putovanje ih je upoznalo s različitom kulturom i načinom života. Naučilo ih je mnogo o mirnom suživotu pripadnika različitih vjera na relativno malom području budući da na Šri Lanki žive hinduisti, budisti, muslimani i kršćani koji unatoč nemirnoj prošlosti, grade sadašnjost i budućnost ispreplićući svoje kulture.

No, najviše od svega, ovo putovanje izgradilo ih je kao izdržljivije osobe i još iskusnije putnike, kažu. Eva-Marija i Marin o svojim dojmovima govorili su u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'.