Žongliranje u kojem loptice ne lete po zraku, već klize po tijelu

Jedna od cirkuskih vještina koja izaziva divljenje i pitanje kako im uspijeva je žongliranje. Igra lopticama ili čunjevima koji lete po zraku i spretni ih žongler dohvaća pravo je umijeće. Ekipa Dobrog jutra predstavlja žongliranje u kojem loptice ne lete po zraku, već klize po tijelu.

Mia Mrđenović, žonglerka vježba u prostorima bivše tvornice 'Medika' u kojoj djeluje skupina žonglera. Okupljaju se i vježbaju svaki dan. Imaju otvorene treninge utorkom i četvrtkom od 18 do 20 sati, a počeli su održavati i radionice za djecu.

U grupi koja Mia podučava uči ovu veselu vještinu nekoliko je djevojčica. Na treninzima uživaju i Marta i Lana. Na Mijinoj radionici uče kontaktno žongliranje, Mijinu specijalnost. Bitno je da se loptice ne bacaju u zrak, nego se vrte svuda po tijelu, kao da imamo, što djeca često i pitaju, neki magnet unutra. Jako su fascinirana time jer loptica ide po ruci ko da je neka magija u njoj, objašnjava Mia.

Postoji, naravno, nekoliko trikova kako lopticu zadržati na tijelu i upravo to uče male buduće žonglerke. Uče brzo, no za pravo žongliranje treba još mnogo vježbanja. Otprilike godinu dana kao ste talentirani. Upornost i smirenost s vremenom će donijeti čaroban hod loptice po tijelu, jer žongliranje zapravo i jest kao čarolija.

Bilo da loptice klize po tijelu ili ritmički lete u zrak žongliranjem se stvara šareni svijet zabave. Učiti mogu svi i mali i veliki, a trikove će vam Mia rado pokazati.