Mali sportaši velikog srca

Društvo sportske rekreacije 'Mali sportaši' u suradnji s Košarkaškim klubom Cibona organizira devetu godinu za redom humanitarno–sportski događaj 'Mali sportaši velikog srca'. Događaj se održava u subotu, 19. prosinca od 13 sati u Košarkaškom centru 'Dražen Petrović'.

Događaj je zamišljen kao kombinacija prikaza sportskih igara koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima i sportskim akademijama i druženja s gostima, a sve s naglaskom na humanitarnu komponentu. Svaki mali sportaš koji će sudjelovati na događaju daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Caritasovih kuća sv. Terezija, Vrhovec, sv. Josip, Hrvatski Leskovac i sv. Franjo, Vugrovec.

Osim igračaka, roditelji malih sportaša će sakupljati i razne potrepštine, poput pelena, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, hrane, praška za rublje i ostalih korisnih stvari.

U ovoj plemenitoj akciji malim sportašima pridružit će se i mladi košarkaši Cibone, poznati sportaši i gosti. Kako bi sve prošlo u najboljem redu, za vrijeme događaja, s malim će se sportašima igrati 30 trenera kojima će pomagati isto toliko vrijednih volontera.

'Mali sportaši' i KK Cibona na ovaj način nastavljaju i potvrđuju uspješnu suradnju kojoj je glavni cilj uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i zdrav način života, poštujući pritom društvenu odgovornost i humanitarni rad unutar lokalne zajednice u kojoj djelujemo.


Ekipa Dobrog jutra svratila je u dvoranu Dražena Petrovića i provjerila je li sve spremno za sutrašnje humanitarno okupljanje.