Jaslice u prirodnoj veličini koje je izradila časna sestra

Hrvatska kuća Materina priča, svojim najnovijim postavom još je jednom oduševila sve ljubitelje narodne baštine, ali i brojne turiste, postavivši izložbu božićnih jaslica, svete obitelji i poklonika, sveta tri kralja u naravnoj veličini.

Velika mi je radost i zadovoljstvo, Hrvatska kuća Materina priča ugostila je vrhunsku narodnu umjetnicu, časnu sestru Samuelu Premužić s adventom, majka Marija, sveti Josip, sveta tri kralja i mali Isus u naravnoj veličini. To do sad nitko nije napravio od otpadnog materijala, u stvari od ekološkog. Što obični čovjek ne vidi, ona sve iz prirode koristi i napravi ovakvu jednu ljepotu, istaknula je Mina Petra Petričec.

Njezin talent ubrzo su prepozali štovatelji narodne baštine, ali i štovatelji autohtone umjetnoti diljem svijeta. Tako su njezini radovi već putovali u Italiju, Švicarsku, Kanadu i mnoge druge zemlje.

Kako ja već godinama radim jaslice, s Hrvatskom kućom i Minom Petrom dosta dugo surađujemo, zapravo sve što radim to je sve poticaj od mojih prijatelja, rekla je umjetnica.

Sestra Samuela svojim je originalnim jaslicama samo dodatno obogatila adventsku ponudu grada iza koje se, kako kažu, može sakriti i jedan Beč.

Na koji god način slavili, jedno je sigurno, ovo pravo umjetničko djelo ne treba propustiti vidjeti uživo. Izložba je otvorena dve do 16. siječnja iduće godine u Hrvatskoj kući Materina priča u samome srcu metropole.