U Zagrebu otvoren ArtOmat

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika danas je otvoren ArtOmat - kulturni događaj na kojem stotinjak umjetnika i dizajnera izlaže svoje radove. Osim što posjetitelji tamo mogu pronaći prigodne božićne darove, mogu i sudjelovati u kreativnim radionicama organiziranim i za odrasle i za djecu.

Odabrani izlagači djeluju unutar različitih područja likovne i primijenjene umjetnosti, modnog i produkt dizajna te drugih oblika kreativnih industrija.

Sljedeća dva dana demonstrirat će se i proces izrade plakata rukom. Za vikend slijedi projekt Povezivanje - tepih u radu, u kojem će posjetitelji zajedno s autoricama prstima plesti tepih.

U sklopu Artomata organizirane su i besplatne kreativne radionice za djecu i odrasle, na kojima će posjetitelji moći sami izraditi božićni poklon te naučiti nove stvaralačke tehnike. Ove godine u rasporedu je više od 10 kreativnih radionica na kojima posjetitelji mogu naučiti filcati, izrađivati marionete, naučiti nešto o stripu ili nastaviti basnu i slično.

Artomat će trajati tjedan dana, od 16. do 23. prosinca 2015. i završit će plesnim projektom artOnight, a program će voditi članice izvedbene skupine BADco. Za glazbenu atmosferu pobrinut će se DJ Jogarde, a posjetitelji će se, među ostalim, moći okrijepiti Visibaba pivom - domaćim pivom iza kojeg stoji belgijski recept te zdravim sokovima i toplim juhicama.