'Skriveno blago Verude'

Kao i proteklih pet godina, u Osnovnoj školi Veruda organizirana je humanitarna akcija Skriveno blago Verude. Riječ je o prodaji ukrasnih predmeta koje su izradili učenici i njihovi učitelji. Novac zarađen prodajom namijenjen je za pomoć učenicima lošega imovnog stanja.

Akcija Skriveno blago Verude pokrenuta je prije šest godina, zbog jednog dječaka. Alen je išao u sedmi razred i bolovao je od mišićne distrofije. Izrađivao je lijepe origamije, a učenici i učitelji organizirali su njihovu prodaju kako bi mu od prikupljenog novca za rođendan kupili nova invalidska kolica.

Njegova učiteljica engleskog i koordinatorica ove akcije Tea Šiško kaže kako su kolica uspjeli kupiti, no za mjesec dana Alen je preminuo. I u sjećanje na njega, i veliku zahvalnost koju osjećamo prema njemu jer je otkrio sva naša skrivena blaga, toliko nas je povezao, evo svake godine što bliže njegovom rođendanu napravimo ovakav događaj koji se svake godine toliko širi, ističe.

Svega tu ima. Čestitki, kuglica za bor, svijećnjaka i vaza. I velikih, debeljuškastih anđela, koje izrađuje jedna umirovljena učiteljica.

Primatelj pomoći ostaje anoniman. Ona se u prvom redu dodjeljuje bolesnom djetetu ili djetetu s bolesnim roditeljima.