Jela od piletine i graška uz voćni kolač

Ekipa Jabuke: Marijo Čepek i Katarina Bošnjak, interna revizorica iz Splita, bila je bolja od ekipe Kruške: Saše Frida i Lane Kralj, učiteljice razredne nastave iz Zagreba.
Gošća kuharica bila je Mia Šoškić.

Recept Saše Frida: Jela od piletine i graška uz voćni kolač

Sastojci:

- 1 pileća prsa s kostima
- 300 g graška ( zamrznuti )
- 100 g riže ( dugo zrno )
- 100 g badema
- 200 g šumskog voća ( zamrznuto )
- 100 g sira gauda ili ementaler
- maslac
- brašno
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
- šećer
- sol, papar
- vrhnje za kuhanje
- 1 limun
- timijan
- bijelo vino

Priprema:
Pileća prsa sa špeclima sa sirom
Pileći file skinemo s kostiju. Zapečemo na tavici i stavimo u pećnicu na 15min.
Za špecle napravimo smjesu od brašna i jaja, skuhamo i bacimo na tavicu s naribanim sirom. Posolimo i poparimo.
Kad je meso gotovo malo zalijemo s vodom i napravimo naravni umak.
Poslužimo zajedno sa špeclima.

Pileći ‘frikasse’ s rizi-bizijem

Piletinu narežemo na komadiće, zapečemo na tavici te dodamo malo vode i vrhnja. Rižu skuhamo i spojimo s graškom. Možemo dodati i tjesteninu.
( ‘frikasse’ je naziv za ragu )

Krem juha od graška

Grašak skuhamo u posoljenoj vodi i izmiksamo u el. mješalici.

Kolač od badema sa šumskim voćem

Brašno, bademe, prašak za pecivo, šećer i malo soli izmiskamo u el. mješalici te dodamo otopljeni maslac i jaje. Izlijemo u kalup i pečemo 15 min.
Šumsko voće otopimo u tavici s malo šećera i izmiksamo. Procijedimo i zalijemo preko kolača.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 17. prosinca:

Loptice od mrkve i konoplje u umaku od rajčice i Brownie od batata


Tjestenina uz pesto s avokadom i Kula od jabuka

 

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.