Joga, osebujan trening

Kad sam tražila vježbanje koje nije klasični fitnes, pojavilo se ime Darka Belušića i Fit Gyma u Koprivnici.

Malo sam zbunjeno otvorila internetsku stranicu i otkrila da je riječ o nagrađivanom body builderu, dobitniku  mnogih nagrada. Dvorana je puna sjajnih sprava, ali to nije bilo ono što sam tražila.

No u maloj ugodnoj dvorani sa strane vježba skupina pod vodstvom Gorana Lackovića, učitelja joge. Osebujan je to trening. Kombinacija qi gonga i joge uz korištenje bioinformacijske tehnike.
Svojom svjesnošću, kaže nam Goran, možemo promijeniti svoju realnost. Prečesto čujemo tu rečenicu, ali nismo sigurni vrijedi li i za nas. No skupina koja je vježbala s njim potpuno je sigurna da je svoj život promijenila vježbajući ovaj trening. Neki od njih i dalje idu u teretanu ili vježbaju neki drugi trening, ali ovaj doživljavaju kao pravo tjelesno i psihičko opuštanje. Ovo vježbanje opisuju i kao jogu, a to je opuštanje, sloboda, ljubav, mir i hrabrost.

Ta sinergija dviju potpuno oprečnih tehnika, fitnessa s jedne strane zida i joge s druge, činila mi se vrijednom predstavljanja. Goran vam je dao neke korisne savjete za vježbanje koje možete bez problema pratiti, a Koprivničani imaju izbor, a to je važno.