Humanitarni koncert ansambla LADO za djecu s teškoćama u razvoju

Ovogodišnja tradicionalna božićna turneja ansambla LADO započinje 15. prosinca humanitarnim koncertom u Crkvi Uzvišenja Svetog Križa u zagrebačkom naselju Siget, a završava nastupom u Varaždinu 22. prosinca.

Prihod od prodaje ulaznica humanitarnog koncerta koji će LADO održati u Sigetu namijenjen je projektu 'NO LIMIT - Daj 5 za bolji svijet!' Kluba 'Dobre Vibracije'. Projekt se bavi problematikom djece suočene s teškoćama u razvoju, njihovom rehabilitacijom i uključivanjem u život zajednice. Posebni gosti na koncertu u Sigetu bit će djeca kojima se želi pomoći ovom akcijom.

LADO je pripremio jednosatni izbor nekih od najpoznatijih tradicijskih pjesama iz svog bogatog programa. Izvest će božićne napjeve u obradama Dražena Kurilovčana, Joška Ćalete i Tomislava Uhlika. Ansamblom dirigiraju Ladov glazbeni voditelj Dražen Kurilovčan i suradnik maestro Joško Ćaleta.

Klub 'Dobre vibracije' upravo organizira radionicu bubnjanja u Centru za odgoj i obrazovanje Zagreb, trogodišnjoj strukovnoj školi za mladež s posebnim potrebama. Tamo je bila i ekipa emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.