Uživajte u izradi ledenih skulptura na zagrebačkom platou Gradec

Na platou Gradec započelo je stvaranje 'Ledozemlja', prostora otvorenog za javnost u kojemu će se iz dana u dan stvarati nove 'ledene' kreacije i prezentirati umjetnički procesi. 

Dio radova posjetiteljima je prikazan 15. prosinca, dok 16. prosinca galerija najavljuje najveću atrakciju. Tada se planira početak izrade glomazne ledene skulpture, umjetničkog djela sastavljenog od oko 15 ledenih blokova i ledenog DJ pulta. Projektom ledenih skulptura organizatori nastoje u Zagrebu kreirati atraktivan događaj u zimskim mjesecima. Planiramo stvoriti svojevrsno 'Ledozemlje', točnije prostor u kojem će posjetitelje dočekati različiti umjetnički i uporabni ledeni objekti, kažu organizatori. 

Ledene skulpture zauzimat će naizmjenično prostor platoa Gradec, pa će tako od 15. do 20. prosinca posjetitelji moći vidjeti različite ledene elemente. Bit će izložene različite skulpture od leda, a najveće atrakcije bit će u periodu između 16. i 20. prosinca. Tada se kreće u izradu skulpture sastavljene od 15-tak ledenih blokova te pulta koji će biti i iskorišten za nastup DJ-a.

Proces izrade svake od četiri planirane skulpture atraktivan je višesatni događaj koji će posjetitelji moći pratiti, a kada ona bude gotova na njoj će se moći i fotografirati. Stoga dođite na Gornji grad gdje ćete moći doživjeti adventsku čaroliju na nesvakidašanji način zahvaljujući svjetlosnim instalacijama, glazbi, nastupima umjetnika i ledenim skulpturama.
 
Na platou Gradec bila je i ekipa emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'