Šesti ArtOmat od 16. prosinca u Meštrovićevu paviljonu

ArtOmat, nekonvencionalni umjetnički sajam, održat će se šestu godinu u Meštrovićevu paviljonu - Domu hrvatskih likovnih umjetnika, od 16. do 23. prosinca.

U prostoru nekad popularno zvanom "torta", okupit će se gotovo sto izabranih izlagača", najavljeno je iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika. ArtOmat je koncipiran kao platforma koja kroz izložbeno-prodajni sajam, edukativni i umjetnički program afirmira različite aspekte umjetničkog stvaranja i kreativnog izražavanja.

Tradicionalno uoči božićnih blagdana ondje se predstavljaju autori s različitih područja likovne i primijenjene umjetnosti, modnog i produkt dizajna te drugih oblika kreativnih industrija, čiji radovi nastaju u ograničenim serijama kao originalni proizvodi i darovi. Sajam će otvoriti izložba "Plakatiranje" sa 120 plakata koje su izradili umjetnici i dizajneri.

Na otvorenju će nastupiti DJ Jogarde, koji stoji iza Bon Ton Store & Galleryja, a s kojim ove godine ArtOmat prvi put surađuje radi promoviranja glazbene vinil i DJ kulture. Ljubljanski kolektiv "Oloop" 19. i 20. prosinca sprema projekt "Povezivanje - tepih u radu", odnosno pletenje tepiha čija je produkcija počela još 2012. godine.  

U popratnom programu održat će se raznolik umjetnički program te besplatne radionice za djecu i odrasle. Posjetitelji će se imati priliku okušati u filcanju, izradi marioneta, naučiti nešto o stripu ili nastaviti basnu te istražiti fotogram - postupak koji su se u svom radu često koristili nadrealisti. Ulaz na sajam, kao i sav popratni sadržaj, posjetiteljima je besplatan.