Svjetska premijera filma 'Ratovi zvijezda - Sila se budi'

Večeras će se prema lokalnom vremenu u Los Angelesu održati premijera sedmog nastavka megapopularne svemirske sage - Ratovi zvijezda - Sila se budi. Premijera je samo za odabrane i one dubokog džepa, a da su nestrpljivi obožavatelji u cijelom svijetu, pokazuju i podaci iz naše zemlje. Samo u prvih nekoliko dana u pretprodaji rezervirano je više od 25 tisuća ulaznica, što je apsolutni rekord.

Vječita tema - ona o borbi dobra i zla - doslovno neiscrpna. Dokazuje to i sedmi nastavak jedne od najpopularnijih svemirskih saga, koja ovaj tjedan kreće u kinodvorane diljem svijeta. Film se još nije ni počeo prikazivati, a novac, eto, stiže. Očekuje se astronomski prihod i svi analitičari uvjereni su kako će to biti najgledaniji film ove, odnosno sljedeće godine.

Kako neki film može uopće preživjeti tako velika očekivanja? No svejedno, mislim da smo uspjeli. Glumci su izvrsni, sve scene su prekrasne, a glazba, mislim da ćete svi ostati bez daha, rekao je J. J. Abrams, redatelj filma.

No najveća očekivanja ipak su manje umjetnička. Dosadašnjih šest epizoda ukupno je zaradilo više od 4 i pol milijarde dolara. Samo od prikazivanja u kinima, a što se tiče popratnih sadržaja, kao što je prodaja videoigrica odnosno lutaka iz serijala, tu tek počinje prava zarada. U očekivanju premijere, one namijenjene običnim obožavateljima, diljem svijeta brojne konvencije. Svi opsjednuti najnovijim nastavkom. Dosad najveća očekivanja.

Idejni kreator ove svemirske epopeje, George Lucas, prije nekoliko godina, odlučio je da mu je dosta posla vezano za nastavak snimanja, pa je za skromne 4 milijarde dolara sva prava prodao kompaniji Disney.