Utrka po stubama 'Zagrepčanka 512'

Ovog vikenda uspješno je održana još jedna utrka po stubama u Zagrepčanki, nekad najvišoj poslovnoj zgradi u Zagrebu. Utrku je, po četvrti put, organiziralo Društvo športske rekreacije Aktivan život, a osim građana, trčali su i vatrogasci, i to s opremom.

Zagrepčanka ima 512 stuba, ali se zbog nemogućnosti okretanja na vrhu, pretrči malo manje - njih 490. Pobijedili su Slovenci u muškoj i ženskoj konkurenciji. Budući da je i rekorder staze Slovenac, među natjecateljima kruži šala.

Kako nam je rekorder Matjaž Mikloša koji je rekord oborio 2013. godine, mislim da je rekord 2:38 min, onda se volimo zafrkavat zašto su nam Slovenci uvijek najbrži - jer im je država tako mala da jedino mogu gore-dolje trčati, našalila se Ivi First iz Društva športske rekreacije Aktivan život.   

Utrka je posvećena borbi protiv ovisnosti, a ona se može pobijediti i trčanjem. Osim građana, s humanitarnim ciljem trče i vatrogasci s opremom teškom 8 do 9 kilograma. Prihodi od njihovih  startnina izravno se uplaćuju Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi.

Zagrepčanka 512 atraktivna je utrka s dobrom atmosferom i nasmijanim natjecateljima pa joj i mi želimo sretnu budućnost.