Ja to mogu: Jelena Glišić i Davor Bilman pobijedili hodom na štulama

U samo sedam dana Jelena Glišić i Davor Bilman svladali su hodanje na štulama dovoljno dobro za pobjedu u večerašnjoj emisiji zabavnoga showa Ja to mogu.

Na drugome mjestu bili su Ana Majhenić i Lana Jurčević, koje su izvele irski step, na trećemu Ivan Vukušić i Marko Tolja, koji su publiku zabavili bubnjanjem, a posljednje mjesto prema telefonskim glasovima gledatelja zauzeli su Tamara Loos i Slavko Sobin izvodeći kazalište sjena. 

Taktiziranje, promišljanje i oklijevanje za plesnoga suca Davora Bilmana i voditeljicu Jelenu Glišić prošle su subote značili suočenje s točkom koju su večeras i izveli – hodanjem na štulama, ali koja im je donijela i pobjedu. U samo sedam dana članovi  cirkuske skupine Cirkorama pod vodstvom Nikole Mijatovića pripremili su Jelenu i Davora za večerašnji nastup, u kojemu je Jeleni bilo najvažnije da se oslobodi straha od visine.

Bili su pravi učenici, jako su se trudili i rezultat se vidi, pohvalio je Nikola svoje učenike. Život na visokoj nozi nije nimalo jednostavan jer ove su noge još i klimave, kazala je Jelena. 

Marko Tolja nije mogao suzdržati smijeh zbog toga što je Davor za potrebe nastupa stavio periku. Lana Jurčević posebno je pohvalila Davora i dodala da je dobro da ljudi vide kako je težak život na visokim nogama. Ana Majhenić kazala je kako zna da je hodanje na štulama iznimno teško i pohvalila Jelenin i Davorov nastup. 

Glumica Ana Majhenić i pjevačica Lana Jurčević izvele su atraktivan irski ples s mentoricama iz plesne skupine Celtic Fantasy. Posebnu podršku u studiju dali su im i predstavnici irskoga veleposlanstva u Zagrebu, na čelu s veleposlanikom Timom Harringtonom

Ovo uopće nema veze s plesom s kojim sam se dosada susretala, kazala je nakon nastupa Lana.  Ana je na akademiji učila američki step, za koji kaže da je puno lakši od irskoga stepa, koji je morala svladati u samo sedam dana. Davor Bilman potvrdio je da je irski step iznimno zahtjevan i da traži puno treniranja.  Jelena Glišić rekla je da joj se sve činilo jednostavnim i lakim jer je izvedba bila savršena. Slavko Sobin je dodao da su „male kopitarke” bile izvrsne. 

Obrisima tijela i ruku voditeljica Tamara Loos i glumac Slavko Sobin ispričali su nam priču uz pomoć sjena. U predstavu smo stavili ono što je najlakše izvesti, kazao je Slavko, dok je Tamara zaključila da joj kazalište sjena zasigurno bolje pristaje od tehniciranja lotpom.

Ovo je bio lijep tjedan, imao sam predivnu partnericu, kazao je Slavko. Lana Jurčević posebno je pohvalila dramaturgiju predstave koju su Slavko i Tamara izveli. Ivan Vukušić kazao je da je s Tamarom vježbao za prošlu emisiju i da ona ima predivnu energiju. Marko Tolja kazao je da dijeli točke u ovome showu na umjetničke i akrobatske te da su Tamara i Slavko ljestvicu umjetničkih točaka podignuli vrlo visoko.

Pjevač Marko Tolja i voditelj Ivan Vukušić zabavili su publiku atraktivnim nastupom za koji su ih sedam dana pripremali naši ugledni bubnjari Hrvoje Rupčić i Marko Lazarić, koji su bili i podrška svojim učenicima. 

Uz ovacije publike i burno navijanje Marko i Ivan završili su nastup navijačkim izvikivanjem imena emisije uz ritam bubnjeva. Hrvoje Rupčić kazao je da su Ivan i Marko toliko neozbiljni da im je odmah bilo jasno da će biti izvrsni bubnjari. Marko Lazarić spomenuo je da su energično vježbajući uništili jednu činelu. Tamara je zaključila da joj je to zvučalo kao kad njezina dvogodišnja kći udara po loncima, čime ne želi reći da oni ne sviraju dobro, već da je njezina djevojčica jako nadarena.

Ovo je štanga prošle emisije, kazao je Sobin osvrćući se na činjenicu da su se tijekom nastupa Ivan i Marko svukli do potkošulja. Davor Bilman pohvalio je nastup i kazao da su tako dobri da će vrlo skoro moći samo dignuti palice u zrak, a da publika podivlja.

Dok su gledatelji glasovali za večerašnje izvedbe naših natjecatelja, uslijedilo je predstavljanje četiriju novih vještina za čije svladavanje natjecatelji imaju samo sedam dana i za koje će probe započeti već sutra. 

Zahtjevan nastup plesne skupine  navijačica predstavili su članovi i članice Plesnoga studija Escape. Da to može izvesti, zaključio je Slavko Sobin i trkom stigao na stepenicu odabira.  Malo mi je neugodno što sam izjurio, ali nisam htio prepustiti Lani ovu točku, kazao je Slavko i za par izabrao Ivana Vukušića. Tako će potpuno neočekivano točku navijačica u showu Ja to mogu izvoditi dva muškarca.

Vještina vožnje monociklom, koju su predstavili članovi skupine Piloti bila je tako obeshrabrujuća za natjecatelje da se nitko nije usudio krenuti u odabir. U šoku su promatrali monocikliste kako ne samo da se voze na jednome kotaču, već na njemu i preskaču uže. Natjecatelji su procijenili da to ne mogu, a u tome slučaju voditeljica Barbara Kolar prema pravilima emisije mora izabrati tko će izvoditi točku. Barbara se odlučila za Marka Tolju i Anu Majhenić  te kazala da je za Marka dobro da ide ponovno na kotač jer mu prvi put nije išlo, pa se mora ponovno s njim suočiti. Ovo mi je taman da stradam do kraja, komentirala je Ana nastup koji joj je dodijeljen za sljedeću subotu.

Sljedećih sedam dana Tamara Loos radit će lutkarsku predstavu i uz pomoć ekipe lutkarske serije Hrvatske televizije Patka Matilda pokušati zadiviti gledateljstvo i odnijeti pobjedu u ovoj naoko lakoj, ali vrlo složenoj vještini.  Za par je uzela Jelenu Glišić.   

Već je poznato da je posljednje predstavljanje u showu najzahtjevnije, baš kao što je već poznato da Davor Bilman čeka posljednju točku. Bio je u šoku kad je prije dva tjedna gledao ples na štangi koji je izveo u prošloj emisiji sa Slavkom Sobinom, ali potpuna nevjerica iščitavala se iz njegova pogleda dok je gledao kako se s vrha studija spušta svila i započinje ples na svili.

Plesačice Triko cirkus teatra izvodile su arkobacije na svili, a isto će pokušati iduće subote Davor Bilman u paru s Lanom Jurčević, koja je također bila neodlučna pri izboru prethodnih točaka.  Ja se samo jedne stvari u životu bojim, a to je visina, kazao je Davor, a Lana je odmah predložila da ju Davor drži na ramenima dok ona pokušava primiti svilu. Budući da je uz plesačice na svili nastupio i klaun koji je balansirao na lopti, Davor se ponadao da će možda to moći.

Zbroj bodova u tri emisije  showa Ja to mogu pokazao je da su na prvome su mjestu s po deset bodova Ana Majhenić i Davor Bilman. Jelena Glišić, Slavko Sobin i Lana Jurčević dijele drugo mjesto s po osam bodova, na trećemu mjestu je Marko Tolja sa šest bodova, dok su posljednji na ljestvici Ivan Vukušić i Tamara Loos

Proglašenjem rezultata završila je druga emisija jedinstvenoga i originalnoga tjednog formata Ja to mogu, koji  spaja poznate osobe i show otkrivanja talaneta. Do sljedeće subote o pojedinostima showa možete doznati više na mrežnim stranicama jatomogu.hrt.hr te na društvenim mrežama.