Tajna uspjeha filma je u snažnoj emotivnoj komponenti

Film "Piknik" Jure Pavlovića osvojio je Europsku filmsku nagradu za kratkometražni film.

Na dodjeli nagrada koje nazivaju europskim Oscarima u Berlinu "Piknik" je bio jedini hrvatski predstavnik jer naši poznatiji filmaši nisu uspjeli ući u dugometražnu konkurenciju.

Film je imao dugačko i katkad bolno putovanje, ali podržavalo nas je mnogo divnih ljudi, pa želim zahvaliti svima koji su nam pomogli te cijeloj ekipi filma, kazao je Jure Pavlović primajući nagradu na ceremoniji dodjela u Berlinu.

A u razgovoru za Dnevnik HTV-a Pavlović je rekao kako se nagradi nisu nadali. Iznenađeni ste, popnete se na pozornicu i vidite Michaela Cainea koji čeka što ćete reći, prenio je jedan od svojih dojmova.

Pavlović je rekao kako je njegov film jednostavan i minimalistički napravljen. Vjeruje da je tajna uspjeha filma u fenomenalnim glumcima i snažnoj emotivnoj komponenti. Sve je to rijetko za tako kratak film, istaknuo je Pavlović.
Film govori o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu koji izdržava zatvorsku kaznu u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog prometne gužve na sarajevskim cestama oni kasne, pa posjet traje kraće od planiranog. Režiju filma potpisuje Jure Pavlović, koji zajedno s Džejnom Avdić potpisuje i scenarij filma, za kameru je bio zadužen Almmir Fakić, za montažu Dragan Von Petrovic, uloge nose Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić, a producenti su Luka Venturin i Jure Pavlović iz Sekvence.