Novi hit Mani Gotovac "Snebivaš me"

Mani Gotovac izdala je novi roman nazvan Snebivaš me. Na njegovu predstavljanju čulo se da vas knjiga, čim je počnete čitati - potpuno uvuče, zbog čega su predstavljači bili uvjereni: objavljen je novi domaći književni hit.

Mani Gotovac nema problema s čitateljima. Tako je bilo s autobiografskim i memoarskim knjigama, vjerojatno će tako biti i s ovom njezinom prvom fikcijskom prozom.

Ta fikcija je 100%  Mani, kao što je 100% izmišljena priča. Tim je veće zadovoljstvo čitanja jer mi čitatelji volimo tu igru zrcala u kojem se i sami zrcalimo, kaže književnica Milana Vuković Runjić.

Naslovnica romana upravo to sugerira. A unutar korica je priča o trima naraštajima žena, muško-ženskim odnosima, ponešto i o društvu od 1960-ih do danas. Pisala je četiri godine. Velik poticaj dao joj je urednik.

Ovo nije roman samo o ljubavi, Mani posebno ističe lik narcisoidnog psihopata, psihičkog zlostavljača, pojavu o kojoj se vrlo rijetko govori, a ona je epidemija našeg vremena.

Mani Gotovac piše intrigantno i strastveno. U romanu Snebivaš me, uz izmišljene, tu su i stvarni likovi, od Vinka Brešana do Angeline Jolie.