Zagreb izabran kao najbolje odredište za božićne blagdane

Zagreb je izabran za najbolji grad kojeg treba posjetiti za vrijeme Adventa prema izboru portala "European Best Destinations". 

Taj portal uvrstio je glavni grad Hrvatske u izbor najboljih odredišta za božićne blagdane u Europi za 2015. godinu, s pozivnicom turistima da dođu i uvjere se zašto je u glavnom gradu Hrvatske u vrijeme adventa sve više turista. U izboru je bilo pedesetak destinacija, a najbolje među njima glasovanjem preko društvenih mreža birali su putnici. Više doznajte na linku "European Best Destinations"

Zagreb se na tom popisu nalašao s razlogom jer se na portalu navodi kako se u vrijeme došašća u glavnom gradu Hrvatske živi u posebnom ozračju i jednostavno ga se mora doživjeti. Tih dana na mnogim se trgovima i ulicama pjeva, pleše, zabavlja s obitelji ili prijateljima, uživa u tradicionalnim delicijama na otvorenom ili tematski osmišljenim programima vraća u prošlost, navodi portal. 

Početak adventa i ove je godine obilježen tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na fontani Manduševac na glavnom zagrebačkom trgu. Ledeni park na Trgu kralja Tomislava otvoren je svečanim koncertom, a u parku Zrinjevac počeo je program Adventa na Zrinjevcu, u sklopu kojega je upaljeno nekoliko tisuća lampica.

Na glavnom zagrebačkom trgu na otvorenoj pozornici održavaju se svakodnevno najrazličitiji programi - od dječjih priredaba, kulturno-umjetničkih i glazbenih programa do koncerata. Više o programu možete doznati na linku Advent u Zagrebu

Od ove blagdanske manifestacije organizatori očekuju da će dodatno porasti turistički promet s kojim bi Zagreb ovu već sada rekordnu godinu mogao završiti s više od milijun turističkih dolazaka.