Marjan Jurleka o Playboyu bez golih ljepotica

U Americi se objavljuje posljednji dvobroj za siječanj i veljaču časopisa Playboy u kojem su fotografije obnaženih žena. Ekipa oko njegovog osnivača i vlasnika Hugha Hefnera, odlučila je već ranije da će Playboy i ubuduće objavljivati fotografije lijepih žena. Samo što više neće biti obnažene.

Priznali su da su, u utrci s internetom, izgubili bitku na ovom polju. Web stranica 'Playboya' već je ukinula golotinju, ponajviše radi toga kako bi se mogli promovirati putem društvenih mreža. Generalni direktor Scott Flanders priznao je da su slike nagih žena izgubile bitku s modernim tehnologijama gdje ste samo nekoliko klikova udaljeni od svakog zamislivog seksualnog čina i to potpuno besplatno.

Naslovnicu 'Playboya' za siječanj i veljaču 2016., posljednjeg broja s golim ženama nakon što je tvrtka promijenila strategiju krasit će poznata starleta Pamela Anderson. Ovo će joj biti 14. naslovnica u slavnom časopisu koji je 1953. pokrenuo Hugh Hefner. Broj će biti u prodaji 11. prosinca.

O stanju u novinarstvu danas u Hrvatskoj i svijetu, novim trendovima i budućnosti profesije u 'Studiju 4' govorio je Marjan Jurleka, posljednji glavni urednik legendarnog magazina START.