Pileća jetrica s jabukom i pancetom uz salatu

Ekipa Kruške: Lidija Kralj i Timea Vojković, apsolventica ALU u Zagrebu, bila je uspješnija od ekipe Jabuke: Marka Anića i Marija Ježeka, inženjera strojarstva iz Zagreba.
Gost kuhar bio je Ante Ojdanić.

Recept Lidije Kralj: Pileća jetrica s jabukom i pancetom uz salatu

Sastojci:

- 300 g pilećih jetrica
- 200 g rezane pancete
- 2 jabuke
- 1 crveni luk
- 100 g matovilca
- sol, papar
- ulje
- 4 kriške starog kruha

Priprema:

Jetricu očistimo i naglo prepržimo na maslacu uz dodatak začina. Posebno pirjamo luk i jabuku. Sve zajedno pomiješamo. Drugi dio jetrice omotamo pancetom te pečemo na tavi. Serviramo na kriški kruha i matovilca.              Matovilac, luk i jabuku začiniti na salatu uz dodatak čipsa od slanine.
Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 14. prosinca:



Pileća prsa uz crvenu leću i vruću salatu


Gozba od poriluka


Kolač od pilećih prsa i Rolice od piletine


Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.