Nives je višestruka svjetska prvakinja u borilačkim sportovima

Nives Radić je dosad bila pet puta europska, tri puta svjetska prvakinja u kickboxingu te dvostruka svjetska prvakinja u savate boksu. Obraniti titulu svjetske prvakinje u disciplini kojom se inače ne baviš, to mogu samo vrhunski borci. Nives je na netom završenom svjetskom prvenstvu u savate boksu napravila upravo to.

Nove titule Nives više niti ih ne broji. Tu statistiku vodi trener, meni je samo bitno da se borba odradi kako treba, kaže ova skromna svjetska prvakinja. Njezin trener pak za nju ima samo riječi hvale te objašnjava kako je uspjela u različitim disciplinama. Uglavnom to nije jednostavno, no imate dosta sportaša koji uspiju preći sa sporta na sport. Tako je i Nives uspjela u borilačkim sportovima, kaže trener. 

Uz to, u matičnoj disciplini, low kicku, od 2009. godine ona ne zna za poraz. Rusija, koja slovi za velesilu u ovom sportu na svakom velikom natjecanju dogura do finala, a onda ih čeka Nives. Nijedna je još nije uspjela poraziti, pa otud i nadimak - lovac na ruskinje, ponosno dodaje.

Pogledajte priču o ovoj višestrukoj svjetskoj prvakinji u borilačkim sportovima.