Otvoren 'Znanstveni piknik', manifestacija koja okuplja znanstvenike iz cijelog svijeta

Četvrtu godinu Zagreb na dva dana, 11. i 12. prosinca, postaje centar znanosti jer je u 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma otvoren "Znanstveni piknik" - međunarodna manifestacija koja okuplja znanstvenike iz cijelog svijeta.

"Znanstveni piknik" projekt je popularizacije znanosti i umjetnosti, međunarodni događaj čiji je glavni cilj promovirati znanost u najširem smislu, ali i zainteresirati mlade i one koji se tako osjećaju da odaberu znanost kao svoj životni poziv. Događaj je osmišljen kao opušteno druženje sa znanošću pa je stoga i odabran format "piknika" – on najbolje predstavlja upravo ono što se želi poručiti: Znanost je zabavna!

Program se sastoji od niza predavanja, prezentacija, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih edukacijskih predstava i sličnih interaktivno-edukativnih i umjetničkih formata koje provode brojne udruge, studentske sekcije, institucije i pojedinci, zaljubljenici u znanost i umjetnost iz Hrvatske i inozemstva.

Organizator manifestacije je "Udruga profesor Baltazar" u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković, CARNetom i Mrežom popularizatora znanosti. U prethodne tri godine na "Znanstvenom pikniku" sudjelovalo je više od 70.000 posjetitelja. Više u reportaži emisije "Dobro jutro, Hrvatska".