Najviše nominacija za Zlatni globus osvojili 'Carol' i 'The Big Short'

Lezbijska romantična drama 'Carol' i komedija o Wall Streetu 'The Big Short' osvojili su najviše nominacija za filmsku nagradu Zlatni globus, a među nominiranima su filmovi najrazličitijih žanrova, od indie trilera do visokobudžetnih znanstveno-fantastičnih avantura.

'Carol', priča o udanoj starijoj ženi koja se 50-tih godina prošlog stoljeća zaljubljuje u mladu djevojku skupila je pet nominacija, uključujući za najbolju dramu, redatelja, scenarij i glumice Cate Blanchett i Rooney Marru. Konkurencija 'Carol' u kategoriji najbolje drame je 'The Revenant', psihološki triler 'Room', priča o istrazi seksualnog zlostavljanja 'Spotlight' i triler 'Pobješnjeli Max: Divlja cesta'.

'Spotlight', najizgledniji dobitnik Oscara za najbolji film, osvojio je nominacije u kategoriji najbolje drame, redatelja i scenarija. 'The Big Short' koji pruža uvid u to kako se rasprsnuo nekretninski balon koji je 2008. doveo do recesije u SAD-u predvodi kategoriju komedije s četiri nominacije: za najbolju komediju, scenarij i glumca Christiana Balea i Stevea Carella.

Konkurencija su mu svemirska avantura 'The Martian', ludorija Melisse McCarthy 'Spy', komedija 'Trainwreck' i 'Joy', inspiriran pričom o ženi koja je dizajnirala čudotvorni 'močo' Miracle Mop. Zlatni globus, koji će biti uručen u siječnju 2016., dobar je pokazatelj za Oscara. Prošlogodišnji dobitnik Zlatnog globusa za najbolju komediju 'Birdman' osvojio je Oscara za najbolji film.