30. rođendan Malonogometnog kluba Split, jednog od najtrofejnijih splitskih blaga

U posljednje vrijeme često govorimo o recesiji u svim područjima života pa tako i u sportu. Ali ovog puta vidjet ćemo jednu potpuno drukčiju sportsku priču. Najstariji i najtrofejniji hrvatski malonogometni klub - 'Malonogometni klub Split' slavi okrugli 30 rođendan. 

Klub je slavio osam puta kao prvak Hrvatske i osam puta kao osvajač Hrvatskog kupa. Bio je prvi klub u povijesti koji je kup Hrvatske osvojio kao drugoligaš 2014. godine. Od milja ga nazivaju jednim od najtrofejnijih splitskih sportskih blaga, a njime već 30 godina kormilari isti čovjek, veliki sportski zaljubljenik i entuzijast, njegov predsjednik Ivo Zoković.

Dvaput su osvajali treće mjesto u europskoj Ligi prvaka, 1998. i 2002. godine. Jedini su hrvatski klub kojem je to uspjelo poći za rukom. I dok većina drugih splitskih sportskih kolektiva preživljava doslovno na rubu egzistencije, u dvorani na Gripama ispisuje se jedna sasvim drukčija sportska priča. Iako s godišnjim proračunom od 2 milijuna kuna, klub je organiziran po svjetskim standardima.

Više pogledajte u reportaži Mirte Šurjak.