Muzej prekinutih veza za 5. rođendan daruje besplatan ulaz

Cjelodnevnim besplatnim ulazom Muzej prekinutih veza, koji se temelji na konceptu propalih veza i donacijama kojima se ljudi opraštaju od neuspjelih ljubavi, danas obilježava pet godina od otvaranja prvog stalnog postava na zagrebačkom Gornjem gradu.

Postav na Gornjem gradu obišlo je tijekom pet godina 300 tisuća posjetitelja, u prosjeku njih 166 dnevno, od kojih je svaki šesti kupio neki od autentičnih suvenira koje su za Muzej osmislili vodeći hrvatski dizajneri. 

U obnovljenom postavu Muzeja sada je 92 izložaka, a fundus se kontinuirano nadopunjuje, osobito na inozemnih gostovanja koji je u proteklih pet godina bilo 34, s više od milijuna posjetitelja.

Muzej je dobitnik Kenneth Hudson nagrade za najinovativniji muzej Europe a prezentira se i kao uspješan hrvatski kulturni izvozni proizvod.

Osim novog postava, ove je godine objavljena bogato opremljena nova knjiga o muzeju A Diary. Za iduću godinu je dogovoreno šest gostovanja u inozemstvu, a dugoročno se planira i otvaranje stalnih postava u dalekim dijelovima svijeta.

U naredne dvije godine Muzej će sudjelovati u projektu The Peoples Smart Sculpture PS2, koji sufinancira Europska komisija u okviru programa Kreativna Europa, a unutar kojeg se realizira program Zagrebački Gornji grad: Mijene srca koji otkriva zaboravljenu povijest gornjogradskih prostora.