Novo kino u gradu! U Rijeci otvoreno 'Mini Art-kino'

Novi prostor Art-kina Croatia, nazvan Mini Art-kino, namijenjen prikazivanju dokumentarnih, kratkih i eksperimentalnih filmova te drugim događanjima poput tribina, predavanja i predstavljanja vezanih uz film, otvoren je u Rijeci.

Novi filmski prostor riječkog Art-kina nalazi se u blizini glavne kino-dvorane, a djelovat će pod motom 'Kino bez praga i pardona'. Naime, u to se kino, kapaciteta 24 mjesta, ulazi izravno s ulice, bez ograničavajućih pragova. Kako je najavljeno, ono postaje intimnijim prostorom koji potiče komunikaciju.

Programska koncepcija Mini Art-kina vodit će se beskompromisnim izborom filmova i dodatnog programa koji će se odvijati u obliku Tribina na tribinama (TNT), najavljeno je. Prvi filmovi prikazani u novom prostoru su dva kratka hrvatska filma, horor komedija 'Zvjerka' i drama 'Piknik'.

Tijekom prosinca u Mini Art-kinu prikazat će se dokumentarni hit 'Dolazimo u miru', komedija 'Ne ostavljaj me', 'U glavnim ulogama: Nestabilni bjeloruski elementi' o otporu bjeloruskom režimu te film 'Sklonište'. Više o 'Mini Art-kinu' pogledajte u reportaži emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'.