Analizom i vježbom protiv bolnih zglobova

Svatko je barem jednom osjetio neku neobjašnjivu bol u ramenu, koljenu, kuku. Obično se 'ispričamo' sami sebi godinama ili nekim udarcem. No kada ne prolazi, pomoć tražimo od liječnika.
Predstavljamo
I začudo, katkada nema nekog medicinskog objašnjenja i nastavimo tako trpjeti tu bol kao nešto što, eto, mora biti. Neka upozorenja da bismo morali vježbati preskočimo ili, što je još gore, upišemo se na neku rekreaciju.

Predstavljamo vam zato bračni par Miketa, Teu i Aleksandra, koji sustavno i vrlo metodološki rade na otklanjanju boli analizom, vježbom, savjetima.

Upoznala sam ih kad su predstavljali 'primal movement', odnosno trening temeljen na osnovnim kretnjama čovjeka od puzanja do uspravnog hoda i kretanja. Ta me jednostavnost oduševila. Ovog smo se puta zabavili korektivnim vježbama. Znate, onima koje zanemarimo, koje nikada ne izvodimo jer je to za 'bolesne' i 'stare'! E pa moje je 'bolesno i staro' rame vapilo za nekim efikasnim i jednostavnim vježbama.

Aleksandar je to riješio u 30 minuta! Za to je vrijeme Tea rješavala bolan kuk jednom kolegi. Usput smo se i našalili s vježbom 'ključ broj 13' koju možete vidjeti u našem videu.

Jednom riječju - jednostavno.

Nemojte zanemarivati male boli, kratke tetive, bolan kuk i misliti da će to proći ako se upišete na, recimo, aerobiku, jer neće! Najprije riješite tu bol, a onda mirno i veselo otiđite vježbati što već želite.