Zapečena tjestenina s povrćem i kozicama

Ekipa Kruške: Tihomir Krijan i Srebrenka Srnec, službenica iz Zagreba, pobijedila je ekipu Jabuke: Nenada Posavca i Snježanu Djidaru, umirovljenicu iz Zagreba.
Gost kuhar bio je David Skoko.


Recept Nenada Posavca: Zapečena tjestenina s povrćem i kozicama

Sastojci:

- 100 g kozica
- 200 g tikvica
- 100 g šampinjona
- 1 glavica češnjaka
- 1 manja teglica pelata
- 50 g parmezana
- 50 g rige / rikule
- 50 g cherry rajčice
- 50 g gorgonzole
- 1 dl vina
- 1 dl maslinovog ulja

Priprema:

Domaću tjesteninu skuhamo. U odvojenoj tavi na maslinovom ulju prepržimo kozice, šampinjone i tikvice uz dodatak češnjaka i malo pelata. Sve podlijemo vinom i dodamo gorgonzolu.
Tim nadjevom punimo tjesteninu, pospemo parmezanom i zapečemo. Poslužimo uz čips od rige i cherry rajčice.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 9. prosinca:




Susret lungića i komorača


Palačinke s lososom i makom


Rolice od iverka sa sjemenkama sezama i kremom od kelja i Iverak na maslacu s lisičarkama i porilukom

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.