Josip je najbolji hrvatski frizer

Znamo da je većina žena, a i pokoji muškarac, itekako osjetljiva kada je o kosi riječ. Dužina, boja, frizura… ako nije kako treba, zna biti i suza. Zato je ekipa Dobrog jutra pronašla frizera od kojeg ćete sigurno otići s osmijehom na licu. Mladi Varaždinac sa zagrebačkom adresom najbolji je hrvatski frizer.

Ako vam glava dođe u njegove ruke, blago vama! Jer je Josip Križnjak trenutačno najbolji hrvatski frizer. Odlučio je tako stručni žiri na nedavno održanom Državnom prvenstvu, natjecanju na kojem je sudjelovalo 60 frizera iz cijele Hrvatske.  Natjecao sam se u kategoriji vjenčane frizure za juniore i modna kombinacija, modno šišanje i večernja frizura u kojoj sam osvojio prvo mjesto za vjenčanu frizuru, prvo mjesto za večernju frizuru, prvo mjesto za progresiv cut i sveukupno plasman za prvo mjesto kao junior.

Za večernju frizuru imao je samo 15 minuta. A isto toliko i za modno šišanje. To je jako zahtjevno jer u tih 15 minuta ako na natjecanju nešto krivo krene…  Ruke moraju doslovno same odradit posao ako mozak zablokira… Moja inspiracija za večernju frizuru bila je elegancija, da se istakne i ženstvenost. Ne može se u 15 minuta napravit neko čudo od kose. Najbitnije da je rad čist, uredan i da ima neke dobre elemente, što manje to bolje, otkriva tajnu uspjeha Josip.

Za natjecanje se pripremao mjesec i pol. Svaki dan po tri sata treniranja, što na lutkama, što na živom modelu. Ali ima utakmica u rukama. Odmalena je znao da je ovo posao kojim se želi baviti. Ipak je odrastao u salonu mame frizerke pa je spoj gena i ljubavi prema oblikovanju kose za njega bio presudan. Mene najviše privlači što mogu ženama udovoljit, da ih mogu usrećit, da budu sretne. I da dođu s nekom nezamislivom idejom i da je možemo ostvarit, iskren je.

Čak i kada dame dođu s nekom neizvedivom idejom, pronađe se kompromis. Njegova bi formula otprilike ovako glasila: ideja klijentice plus njegovo stručno mišljenje jednako sretna žena.

Želite li da i vaša frizura ide ukorak s vremenom, evo koje su trenutačno najpoželjnije. Ravna, sjajna kosa, prirodniji tonovi, to je za ovu sezonu u trendu kao i za nadolazeću. Dečki imaju poseban stil, puštaju bradu kao što se vidi, imaju više-manje svi identične frizure, sa strane malo kraće, gore malo duže nema puno kompliciranja kod njihovih frizura.

Frizura koju je radio tijekom snimanja donijela mu je pobjedu u kategoriji vjenčanih frizura. No Josipu ta najnovija titula najboljeg Hrvatskog frizera nije jedina. Bio je i tri godine zaredom državni prvak u izradi etno frizura, a i u svijetu su prepoznali djela njegovih ruku. U Frankfurtu na svjetskom prvenstvu plasirao se u top 10 u kategoriji juniora, u Moskvi na Europskom prvenstvu također, a u Milanu na svom prvom svjetskom prvenstvu zauzeo je 8. mjesto.

Malo pomalo i pobjedničke vizija i realizacija vjenčane frizure bila je gotova. Kao što možete vidjeti ona je skroz elegantna, istakao je Josip i objasnio što treba znati kada se natječeš u kategoriji vjenčanih frizura. Kosa ne smije bit kraća od 10 cm, ne smije bit pripremljena unaprijed, ne smije bit kovrčava, mora bit strogo ravno isfenirana, za tako unaprijed pripremljenu kosu dobivaju se kazneni bodovi, a oni mogu jako utjecati na završni rad.

Josip se uskoro počinje pripremati za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u glavnom gradu Južne Koreje potkraj ožujka 2016. I tko zna, do tada možda već neke mladenke upravo s ovakvom frizurom izgovore sudbonosno 'da'. To bi za njega nesumnjivo bila još jedna u nizu potvrda da posao koji radi, radi najbolje.