Četveronožni i čupavi fotomodeli

Njihove mjere možda nisu 90-60-90 i njihove fotografije možda neće pronaći u modnim časopisima. Četveronožni i čupavi, baš i nisu tipični modeli, no to ne znači da nisu fotogenični!

Nemirni, mirni, zgodni, glasni, tihi… Odlični!, opisuje svoje modele fotograf Ivan Šardi. Trude se biti dobri! Padaju na one riječi - šetnja, keks, cap cap, i takve fore i ok su, fora su, dodaje fotograf Alex Drvenkar. Oba su fotografa snimala vlasnike s kućnim ljubimica stvarajući mnogima prve 'zajedničke' uspomene.

Mali ili veliki, sitniji ili oni 'krupnijih kostiju', duže ili kraće dlake, neki s rodovnicom, neki pokupljeni s ceste - ruku pod šapu sa svojim vlasnicima spremno su pozirali poput pravih profesionalaca. Vlasnici su bili oduševljeni jer su kućnu uraci često mutni, a i oni koji s tim nemaju problema bili su zadovoljni.

Dvostruki razlog bio da s kućnim ljubimcem vlasnici stanu ispred objektiva - fotografija kakvu će kod kuće teško uspjeti okinuti i pomaganje čakovečkom azilu 'Prijatelji životinja' u kojem stanje gore nego ikad.

Već dva mjeseca, zbog popunjenosti, nove pse ne mogu primiti, nedostaje hrane, novca za veterinarske troškove, volonteri ne stižu sve sami obaviti. Pozivamo na donacije, bilo slame, deka, bilo starih novina, ručnika, sve što mislite da vama ne treba, nama jako puno znači, ističe Sanja Večerić iz azila. Zimski su mjeseci uvijek najteži, a ovu zimu, bez tuđe pomoći neće izdržati.

Dva je dana čakovečkim Centrom za mlade – 'Prostorom' odzvanjao lavež pasa. Oni sretniji ljubimci tako, u društvu svojih vlasnika, na svoj način pomažu onima koji svoju životnu sreću još čekaju.