Baš kao i nogometaši odlučio je nastupati za Hrvatsku

Amerikanac Nicholas Vrdoljak perspektivni je klizač čiji su roditelji iz Splita. Prvi je put posjetio domovinu svojih predaka o kojoj je čuo toliko lijepih stvari.

Razlog? Odlučio je predstavljati Hrvatsku na najvećim svjetskim prvenstvima. Tako se prošli tjedan našao u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, gdje je sudjelovao na 48. Zlatnoj pirueti.

Nima Splita do Splita, složit će se stanovnici grada pod Marjanom. Iako još nije posjetio kraj odakle vuče korijene, mladi klizač Nicholas Vrdoljak nada se da će i to uskoro učiniti čim bude imao vremena.

Ovaj 19-godišnjak među deset je najboljih klizača u Americi, a nedavno je odlučio klizati upravo za našu zemlju. Moja je obitelj iz Hrvatske. Tu smo odluku donijeli kao obitelj. Jako je uzbudljivo i drago mi je što sam to učinio jer sam dobio priliku klizati za svoju vlastitu domovinu, kaže Nicholas.
Rečeno - učinjeno! Na nedavno održanoj Zlatnoj pirueti Nicolas je otklizao svoje osobne rekorde u oba programa: kratkom i slobodnom.

I danas se dobro sjeća kako je počela njegova ledena avantura. Bilo je to kad sam imao otprilike sedam godina. Moja je sestra također klizala, svaki sam je dan gledao, pa sam tako i ja u jednom trenutku stao na led, prisjeća se. Klizati na ledu nije tako jednostavno kako se u prvi trenutak čini. Želite dati sve najbolje od sebe, a morate biti mirni. Ako nešto pogriješite, samo morate nastaviti dalje. Zabavljati se. Nicholas prema ovom sportu osjeća posebnu strast, a sreću kada stane na led, kaže, teško je opisati. Međutim, zna biti i manje lijepih trenutaka. Prije nekoliko godina sam se ozlijedio. Bilo je to iščašenje koljena zbog nagomilanog zamora.

U Hrvatskoj je prvi put i siguran je da će se vraćati u Lijepu Našu. Odličan je osjećaj. Ovo je predivan grad. Oduševilo me središte Zagreba. Uistinu je prekrasno. Poseban je osjećaj biti ovdje i klizati za svoju zemlju. Kad je već stigao u rodnu zemlju, valjalo je kušati i poneki specijalitet. Iako se nije mogao sjetiti imena, pohvalio je štrukle, koje će imati priliku ponovno kušati jer svoj budući život vidi u Hrvatskoj. Mislim da je Hrvatska dobra zemlja s puno dragih ljudi. Svi su u gradu vrlo susretljivi. Jednog dana ću vjerojatno doći.

A budući da nam je šapnuo kako nema djevojku - možda na rodnoj grudi pronađe i ljubav svog života. Tko zna!