Lijepo je kad djeca pomažu djeci

Djeca koja se okupljaju u etno igraonici u zagrebačkoj Dubravi pripremaju humanitarnu predstavu. Zapravo tri predstave i jednu ritmičku izvedbu. Sve ih možete vidjeti večeras ako se uputite u zagrebačko Narodno sveučilište Dubrava u 18 sati.

Sav prihod od predstava namijenjen je djevojčici Maji za pomoć u liječenju.  Ekipa Dobrog jutra zabilježila je kako su se djeca pripremala i kako je lijepo kad djeca pomažu djeci.  

U sve predstave djeca su uložila mnogo truda i ljubavi. Program će otvoriti Čarobna šuma, a u toj čarobnoj šumi će se odvijati sve ove priče koje smo pripremili, kaže o programu Danijela Totić, voditeljica dramskog programa u etno igraonici. Prva priča je o izgubljenoj bodlji, ježići se igraju, izgube bodlju, a optuže zeku i vjevericu…. No nađe se tu i jedan medo koji svojom nezgodom razjasni sve, pa svi postanju pravi prijatelji.

Druga priča je u Nikolinoj šumi, u njoj glavnu ulogu ima lija koja uzima malom vrapcu čizmu za doček sv. Nikole, objašnjava Danijela. Srećom i bez čizmice stigne sv. Nikola te razriješi situaciju i 'popravi' liju koja obeća da više neće uzimati tuđe i da će čuvati svoje.

A pomalo je neposlušan i dječak Miško iz treće priče koju ovi mališani izvode na prema tekstu Željke Horvat Vukelja. Mali Miško treba ići u školu i ne da mu se… Susreće cirkusante, pa pomisli da je to lagan posao, za razliku od škole. Na kraju ipak zaključuje za sve se u životu moraš potruditi, ništa ne pada s neba osim koja trula kruška s grane i da je u školu baš lijepo.

A ovi lijepi isječci iz predstava su, nadamo se, bili dovoljna pozivnica da večeras svratite u Narodno sveučilište Dubrava u 18 sati.

Osim što ćete uživati, pomoći ćete i djevojčici Maji u njezinom liječenju. U tu svrhu prihoda su se odrekli svi - i djeca i njihovi mentori, kao i ljudi iz sveučilišta koje je ustupilo dvoranu.