Festivalom palačinki u Pazinu počeo Veseli prosinac

U Pazinu je održan Festival palačinki, manifestacija koju već drugu godinu zaredom organiziraju Grad Pazin u suradnji s Udruženjem obrtnika Pazin, Pučkim otvorenim učilištem i LAG-om Središnja Istra.

Festival palačinki u Pazinu manifestacija je čija je namjera potaknuti gospodarstvo na Pazinštini, posebice tijekom blagdana kada za to ima velikog, a nedovoljno iskorištenog potencijala, rekla je Ranka Šepić u ime organizatora.

Za prezentaciju lokalnih OPG-ova, poduzetništva i obrtništva pomalo netipično, odabrane su palačinke, upravo kao odmak od klasičnih tradicionalnih jela kroz koja se najčešće promoviraju lokalni proizvodi. Razlog tomu jest doprijeti do što šireg kruga potrošača, ali i ugostitelja koji gotovo bez iznimke u svojim jelovnicima nude – palačinke.

Kreativne palačinke pripremao je i Maestro Choccolatier Robert Perić sa svojim timom kuhara, a uz njih, predstavili su se i proizvođači namirnica i namaza za palačinke koji na štandovima nude razne voćne pekmeze i džemove, med, orahe, svježe voće, namaze od tartufa i druge namirnice.

Za najmlađe je organiziran dječji kutak u dvorani Istra gdje udruga Društvo naša djeca Pazin pripremila radionice i igraonice. U velikoj koncertnoj dvorani dvije kino predstave te kazališna predstava Hit teatra iz Zagreba ‘Božićna bajka’. Nije izostalo ni iznenađenje za najmlađe koje je posjetio Sveti Nikola.