Manifestacija 'Večer matematike' privukla više od 60 tisuća djece i roditelja

U četvrtak, 3. prosinca održana je Treća večer matematike koja je u 60 vrtića i 400 škola privukla više od 60 tisuća djece i roditelja koji su matematičke probleme rješavali na sasvim drukčiji način i pritom se dobro zabavili.

Cilj i svrha Večeri matematike je kroz igru, radionice, druženje roditelja i učenika svih uzrasta popularizirati matematiku. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike te stvara nove ideje o tome što ona jest i čime se bavi, ističe Hrvatsko matematičko društvo koje je organizator manifestacije. 
 
Večer matematike nalik je sajmu na kojem sudionici obilaze 'matematičke stanice' i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Materijali s detaljnim uputama o aktivnostima dostupni su na svakoj stanici, a 'dežurni matematičar', odnosno profesor matematike pomaže im pri njihovoj provedbi.
  
U sklopu Večeri matematike za učenike srednjih škola organizirana su i razna
predavanja, a koga je sve matematika privukla u škole i kako je to izgledalo pogledajte u prilogu.Na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu traju otvoreni dani 3D ispisa. Silvana Skočajić doznala je kako 3D ispisom neku zamisao pretvoriti u opipljiv predmet.