Veliki koncerti domaćih zvijezda

Koncert posvećen Karlu Metikošu" Josipe Lisac, ove će se godine održati 5. prosinca u maloj dvorani Doma sportova.

Nakon rasprodanog Lisinskog i Tvornice kulture, Mala dvorana Doma sportova bit će posebno prilagođena s isključivo sjedećim mjestima u parteru i na tribini. Ovom prilikom zagrebačka publika još jednom će imati priliku čuti neke od pjesama iz četiri desetljeća duge karijere: "Dok razmišljam o nama", "Magla", "O jednoj mladosti", "Ležaj od suza", "Danas sam luda" i mnogim drugim. Uz njih na set-listi će se naći i aktualni singl "Tu" kojim Josipa najavljuje novi studijski album. Ovoga puta bit će u pratnji svog benda u sastavu Gojko Tomljanović, Josip Grah, Borna Šercar, Davor Črnigoj i Davor Doležal.

Novi naraštaji nisu niti čuli za Karla Metikoša i ne znaju tko je bio i koji je bio njegov doprinos hrvatskoj glazbi pa je ovo prilika da doznaju tko je on bio. Karlo je bio jedna od naših prvih međunarodno priznatih i najvećih rock-zvijezda koje smo ikad imali. Glazbenim svijetom tada je vladao kao Matt Collins. Od izuzetno popularnog pjevača Karlo je postao vrlo cijenjen skladatelj. Jedno od njegovih najboljih djela je antologijski Josipin album Dnevnik jedne ljubavi.

Ovogodišnji koncert Josipe Lisac u čast Karlu Metikošu ujedno je i 40. obljetnica prve rock opere u Hrvata 'Gubec Bega', autorskog dvojca Karlo Metikoš – Ivica Krajač. Svaki koncert posvećen Karlu, iako ima gotovo isti repertoar glazbeno je uvijek jedno novo iskustvo. Karlove pjesme, probrana glazbena ekipa od tog koncerta naprave i veliki događaj, uvjeren je Ante.


Parni valjak će u prosincu održati dva velika koncerta u zagrebačkom Domu sportova i pritom proslaviti također 40. obljetnicu. Prvo će nastupiti 18. prosinca u Maloj dvorani Doma sportova, akustični, a dan kasnije u Velikoj dvorani, električni koncert.

Proslavu 40. godišnjice glazbene karijere započeli su objavom novog singla "Samo ti (Norma Belle)" za koji su objavili i videospot.

Izvesti dva uzastopna koncerta, ali različitih profila mogu samo iskusni i veliki bendovi. Koncerti će sigurno biti oplemenjini nečim novim, kako to Valjak uobičajeno radi. Što znači da će ta dva koncerta biti veliki događaji za sve koji se tog trenutka nađu u publici. Nepoznanica je jedino što je sve Husein Hasanefendić – Hus smislio za ove posebne prigode. 


Nikako se ne smije zaboraviti, ističe Ante Batinović, na koncert, kako kaže, našeg najvećeg narodnog umjetnika Miše Kovača u Areni Zagreb. Mišo je koncert trebao održati 5. prosinca, no zbog tehničkih razloga odgođen je za 26. siječnja 2016.