Mladi Zadrani vole judo

Sve više zadarske djece trenira judo. Ova borilačka vještina itekako je dobra za cjelovit razvoj djece. Bilo da je riječ o koordinaciji, snazi ili samopouzdanju. A kada se svladaju osnove stižu i medalje, pa u zadarskom klubu ima i višestrukih državnih prvaka i prvakinja.

Dvorana zadarskog Judo kluba sve je češće pretjesna za sve koji se žele okušati u ovoj borilačkoj vještini. U šest skupina, od ponedjeljka do subote, u njoj vježba 140 djece. U dobi od 4 do 18 godina. Brojne su prednosti ovoga sporta. Judo je dobar jer utječe na sve sposobnosti, na kompletan razvoj djeteta. Od snage, koordinacije, izdržljivosti, mentalnih sposobnosti, smanjenja anksioznosti... tako da se ličnost razvija u svim segmentima, ističe trener Jurica Zanki.

Za bavljenje judom darovitost nije presudna. U klub su dobrodošli svi. Prvo što se u njemu nauči jest - padati.  Ozljede su rijetke, a klub postiže i odlične rezulatate. Godišnje se okiti s 15-ak odličja.

Na nedavnom, međunarodnom netjecanju u Splitu sudjelovala su 32 zadarska judaša. I osvojoili 29 odličja i ekipno prvo mjesto. Rezulat  vrijedan divljenja i najava nove sezone koja počinje s Novom godinom.