Modnog stilista zamjenjuje mobilna aplikacija?

Što odjenuti? Nedoumica je to kojom često započinjemo dan, a najviše muči mlade. Stoga su se i mogućem rješenju domislili upravo mladi ljudi. Tvrde da ne trebamo modnog stilista već mobilnu aplikaciju.

Koliko ste puta čuli rečenicu 'Nemam što odjenuti!'? Upravo su tom problemu odlučili stati na kraj Mirko Miličić i Dino Mileta. Njihovom aplikacijom GoWemy, svi oni neodlučni koji ne znaju što bi odjenuli, više nemaju razloga za brigu. 'GoWemy' je zapravo jedina aplikacija koja u 60 sekundi realno daje feedback je li nešto dobro ili nije. Dobije se točan broj, točnije postotak koliko je nešto dobro ili nije, objašnjava Mirko. 

Dobre ideje uvijek se pojave slučajno. Tako je nastao i GoWemy. Dečkima je dosadilo žaljenje njihovih prijateljica da ne znaju što odjenuti, zbog čega su često kasnile na dogovor.

Uporaba aplikacije nije zahtjevna, a kako bi lajkovi krenuli, za početak se treba registrirati. Samo se napravi korisnički profil , stavi se slika, stavi se PIN, može se nešto napisati i automatski aplikacija funkcionira i odmah se može slikat ili uploadati slika kojom se traži feedback od ljudi, ističe Mirko. A da biste dobili povratnu informaciju o tome jeste li se dobro obukli, morate samo snimiti selfie u svojoj odjevnoj kombinaciji i pričekati reakciju, 60 sekundi.

U timu koji stoji iza aplikacije sedmero je mladih ljudi, a zajedničko im je samo jedno - želja za uspjehom. Svi članovi tima su više manje šaroliko društvo. Čak nemamo ni jedan zajednički fakultet, nego je to više dizajn pa tehnički fakultet…, govori Dino.

Aplikacija je dostupna na svim operacijskim sustavima i - ono najvažnije - besplatna je. Ipak, osobiti ljubitelji GoWemyja moći će kupiti i verziju premium koju Mirko i Dino planiraju nakon što aplikacije prođe beta fazu testiranja. Kako u svijetu aplikacija sve ovisi samo o brojevima, tako će i o uspjehu njihove ideje odlučivati odaziv korisnika u svijetu. Ja bi bio presretan kad bi imali nekoliko desetaka tisuća korisnika nakon godinu dana, iskren je Dino.

Bez obzira na broj korisnika - ideja im ne manjka. Već imaju nove planove.
U nekoj daljoj budućnosti voljeli bi analizirati trendove što ljudi vole oblačiti sezonski, što je trendi, što se ljudima sviđa i te podatke plasirati korisnicima da se bolje obuku i da imaju više izbora… Podatke bi mogli slati i modnim kućama da dobiju uvid u to što njihovi kupci žele oblačiti i što žele da oni proizvedu, kaže Dino.

Like, selfie i follow sastavnice su svake dobre aplikacije. Sigurno će i njihova ciljana publika na aplikaciju GoWemy stisnuti like. Smiley