Natjecanje 'Pioneers of the Balkans'

Danas i sutra u Zagrebu se održava konferencija finalnog natjecanja Pioneers of the Balkans.

Natjecanja za poduzetnike, startupove te inovativna srednje i male tvrtke regije zapadnog Balkana. Natjecanje je inicirala Grupa svjetske banke, a financira ga Europska komisija.  

Jutros su emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su finalistica Maja Mesić, iz hrvatskog startupa Boya i Janko Milunović, član organizacijskog tima.

50 finalista na pozornici će se natjecati za slavu i iznos od 250.000 € u investicijama tri međunarodna investicijska fonda rizičnog kapitala (uvjetovanima detaljnom procjenom).

Tim Pioneers Festivala, jedne od vodećih europskih startup konferencija s područja rizičnog kapitala koja se održava jednom godišnje u Beču i organizatori Balkan Venture Foruma domaćini su finala natjecanja Pioneers of the Balkans, posebnog natjecanja za poduzetnike, startupove te inovativne srednje i male tvrtke regije zapadnog Balkana.

Tijekom dvodnevne konferencije 50 najboljih timova, proizašlih iz polufinala u Beogradu među 349 sudionika, imat će priliku predstaviti svoje poslovne ideje na pozornici pred međunarodnom publikom poslovnih "anđela", investitora u rizični kapital, poslovnih lidera i predstavnika medija.

Također, dodatnih 50 poduzetnika koji su dobili visoke ocjene 70 članova žirija u Beogradu pozvani su sudjelovati kao gosti konferencije.  

Od završetka polufinala, izabranih 50 startup kompanija i inovatora poznatih kao Najbolje od Balkana imali su i individualne prezentacijske treninge s međunarodnim trenerima, dok su završni zajednički imali jučer.