Karamelizirane jabuke, Zapečene kruške sa sirom i Voćna salata
Ekipa Kruške: kuhar Marko Anić i konobar Nenad Ivanišević iz Zagreba pobijedila je ekipu Jabuke: kuhara Slavka Večerića i Nenadovu suprugu - Ivanu Ivanišević, odgojiteljicu predškolske djece
Gošća kuharica bila je Marina Gaši.
Recepti Marka Anića ( Brza košara )
Karamelizirane jabuke
Sastojci:
- 4 jabuke
- 500 g šećera
Priprema:
Rastopiti šećer i nabosti jabuke na ražnjić te ih umočiti u šećer i staviti na papir za pečenje.
Zapečene kruške sa sirom
Sastojci:
- 4 kruške
- sir
Priprema:
Prepoloviti kruške i očistiti sredinu te izdubiti, napuniti sirom i peći 5 min u zagrijanoj pećnici na 220°C.
Voćna salata
Sastojci:
- jabuke
- kruške
- šećer
- voćna rakija
- cimet
Priprema:
Očistiti sredinu jabuka i krušaka, narezati na kockice i pošećeriti. Dodati voćne rakije i cimet.
Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 3. prosinca:
Polpete od kozica i riže jasmin u crnom sezamu
Zabatak na kupanju i prženju, Kruške na crno
Ždrebeći 'faširanci' a la Franjo Tahi
Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.
Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.
Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!