Karamelizirane jabuke, Zapečene kruške sa sirom i Voćna salata

Ekipa Kruške: kuhar Marko Anić i konobar Nenad Ivanišević iz Zagreba pobijedila je ekipu Jabuke: kuhara Slavka Večerića i Nenadovu suprugu - Ivanu Ivanišević, odgojiteljicu predškolske djece
Gošća kuharica bila je Marina Gaši.

Recepti Marka Anića ( Brza košara )

Karamelizirane jabuke

Sastojci:
- 4 jabuke
- 500 g šećera

Priprema:

Rastopiti šećer i nabosti jabuke na ražnjić te ih umočiti u šećer i staviti na papir za pečenje.

Zapečene kruške sa sirom

Sastojci:

- 4 kruške
- sir

Priprema:

Prepoloviti kruške i očistiti sredinu te izdubiti, napuniti sirom i peći 5 min u zagrijanoj pećnici na 220°C.

Voćna salata

Sastojci:

- jabuke
- kruške
- šećer
- voćna rakija
- cimet

Priprema:

Očistiti sredinu jabuka i krušaka, narezati na kockice i pošećeriti. Dodati voćne rakije i cimet.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 3. prosinca:



Polpete od kozica i riže jasmin u crnom sezamu


Zabatak na kupanju i prženju, Kruške na crno


Ždrebeći 'faširanci' a la Franjo Tahi

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.