Korak u život, najuspješnija i najdugovječnija humanitarna akcija

U sklopu humanitarne akcije 'Korak u život' sinoć su u Zagrebu dodijeljene stipendije za 12 studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi za ovu akademsku godinu (2015/16.) i ugovori na 5 godina - do kraja studija.

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju kako dalje. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija - Korak u život.Akcija je započela 2008. godine te se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje.

U proteklih sedam godina osigurana su sredstva za 200 stipendija, a uz Rotary club Zagreb Kaptol, u akciju su uključene najveće hrvatske kompanije. Uz njih, svojim su aktivnim sudjelovanjem akciju podržala i mnoga imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture, među kojima su i Severina, Slaven Bilić, Ivano Balić, Toni Cetinski, Gordan Kožulj, Iva Šulentić, Ištvan Varga, Daniela Trbović, Aleksandar Stanković, Bojana Gregorić Vejzović te Nina Badrić.

Svake se godine održava svečana dodjela stipendija novoj generaciji studenata. Tako i ove godine dodjelom 12 stipendija studentima iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji nastavljena humanitarna akcija Korak u život.
 
U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Mladen Gajski, predsjednik Rotary cluba Zagreb Kaptol i dobitnik stipendije Tin Gal, student 2. godine Muzičke akademije.

Tin je pobijedio je na nekoliko klavirskih natjecanja i osvojio mnogo nagrada, a zajedno s bratom Filipom i sestrom Tamarom (također glazbenicima) 2011. godine je dobio nagradu 'Ponos Hrvatske'. Oba roditelja su umrla dok je Tin pohađao srednju školu, a stariji brat i sestra nastavili su sami brinuti za tada maloljetnog brata.