Slikaju ustima i nogama, a umjetnošću se bore protiv predrasuda

Ovih ćete dana u poštanskom sandučiću možda naći čestitke i kalendare na kojima su reproducirana likovna djela umjetnika koji slikaju - ustima i nogama. Možda će vas to potaknuti da razmislite o svima onima čija je svakodnevica puno teža zbog bolesti s kojima se svakoga dana nose.

Kupnjom kalendara ili čestitki pomoći ćete autorima u samostalnijem životu i olakšati im bitku s bolešću. Možda vas to motivira da pogledate i njihove radove koji su izloženi na međunarodnoj izložbi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Jedan od autora je Alen Kasumović koji od rođenja ima artrogripozu te deformaciju kostiju i mišića. Alen ima i nevjerojatan slikarski talent zbog kojega je i upisao Likovnu akademiju te često drži likovne radionice.

Stjepan Perković je završio Likovnu akademiju. Ljubav prema slikarstvu toliko je velika da ga je to što nije mogao slikati rukama samo još više motiviralo da se usavrši u slikanju nogama. Alen i Stjepan članovi su Međunarodne udruge slikara čiji su radovi izloženi u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.