Tako mlad, a već pravi fotograf

Ljubav između srednjoškolca Martina Ivančana iz Brezničkog Huma pokraj Varaždina i fotografije traje već dugo. Fotografijom se bavim četiri godine, sve je počelo običnim fotoaparatom i fotografiranjem prirode, a nakon kupnje DSLR-a prešao sam na ljude.

Umjetnost ga je oduvijek zanimala, tako da se okušao i u glazbi, svirajući klavir, ali ubrzo je shvatio da se izraziti može jedino kroz objektiv fotoaparata. Mogu jednostavno svoje ideje ili priču ispričati fotografijom, a putem glazbe i ne mogu. Najviše volim fotografirati ljude, vjenčanja. Tim se mislim baviti i u budućnosti, a sad radim' fine art photography'. To su autoportreti koje radim po nekoj ideji i pokušavam njima ispričati neku priču, a koristim puno i 'photoshop' da dočaram neke ideje ili ubacim neki lik.

Ipak, najviše ga privlači fotografiranje vjenčanja. Cijeli dan fotografira te cijeli tjedan uređuje fotografije, a osobito se veseli reakcijama mladenaca kada nakon par dana vide svoje fotografije i podsjete se na neke situacije te noći.

Ipak, kad je ekipa Dobrog jutra bila kod Martina fotografirao je jednog - anđela. Slikao je Ornelu, na puteljki koja je uspješno glumila anđela kojem je Martin obradom dodao i krila. Kada realizira neku svoju ideju, Martin uvijek zna točnu lokaciju snimanja i tko će mu biti model, jer kaže da moram biti pripremljen za sve.

Martinove fotografije već su zapele za oko mnogima, a za svoj rad dobio je i nekoliko nagrada. Posebno ga veseli ona za jedan glazbeni časopis. Na naslovnici je bio Damir Urban i trebali smo slikati nešto s tim časopisom. Ponovio sam tu sliku i mene su izabrali. Osvojio sam prvo mjesto. To što zna da radi odlične fotografije i da nisu za baciti daje mu odličan osjećaj. Iako i trenutaka kada sve poželi sve obirati, priznaje, ima. Srećom brzo dobije neku ideju i usput napravi što je zamislio.

A nakon pola sata fotografiranja i čak dva za računalom Martin je svoju anđeosku zamisao pretvorio u svoju umjetnost.