Ovogodišnji GastroAdvent u znaku specijaliteta Cetinske krajine

Već šestu godinu zaredom u gradu pod Marjanom održava se manifestacija pod nazivom GastroAdvent. Ovaj jedinstveni događaj osmislila je nutricionistica Olja Martinić, a sve u smislu promidžbe zdrave mediteranske prehrane koja se u ovim krajevima prakticira.

Svake nedjelje u prosincu pale se adventske svijeće, a čast paljenja svjetla pripada novinarima. Adventski se vijenci izrađuju od namirnica iz mediteranske kuhinje, koja odiše skromnošću, ali i tradicijom i zdravljem. Gosti GastroAdventa dolaze iz raznih zemalja, promičući tako svoje običaje i delicije u brojnim splitskim restoranima, što je svojevrsna razmjena adventskih čarolija, kroz okuse i mirise Božića.

Osim promocije zdravog načina ishrane ova manifestacija je i vrhunska promidžba grada Splita koji se posljednjih godina profilirao kao turistička hit destinicija, ali i grad koji je zaintrigirao svojom ljepotom, gastronomijom i ljubaznošću mnoge turiste i svjetske medije.

Ovogodišnji GastroAdvent posvećen je 300. Sinjskoj alki, a kakva su jela Cetinske krajine doznat ćete u prilogu Sandre Grgas Prkić.