Ovi jestivi božićni ukrasi slasne su poslastice za najmlađe

Stiglo je jedno od najljepših i najiščekivanijih doba u godini – pred nama su Božićni blagdani. Iako su u trgovinama počeli s ukrašavanjem još u studenom, većina nas u svoje domove počinje unositi duh blagdana početkom Adventa.

Okititi kuću, stan ili jelku u najljepše doba godine nikad nije bilo lakše, jer u trgovinama se nudi ogroman izbor različitih ukrasa. No, iz toga mora ponude, izdvajaju se oni jedinstveni i posebni, a jedan takav stiže iz Zadra. On se peče, jestiv je, a uz to i prelijepo izgleda.

Sestre Maja i Petra oživjele su san koji su sanjale kao djeca. Kućice koje se često pojavljuju kao motiv iz bajki odlučile su napraviti svojim rukama. Kažu kako je sve krenulo još od djetinjstva, od Ivice i Marice, od kućica od čokolade i dječjih maštarija. Razmišljale su kako im to nikad niko nije napravio te odlučile kako će ih zato one ispeći svojoj djeci.

Komadić po komadić i napravile su cijelo selo kućica iz bajki te dokazale da božićni nakit ne mora biti ni skup ni plastičan, već može biti jeftin, neodoljiv i jestiv. Više o ovom slasnom i slatkom nakitu pogledajte u prilogu Petre Mustać Pezo.