U Hrvatsku dolazi Geoff Tate, jedan od najboljih metal vokala

U zagrebačkom Vintage Industrial Baru 6. prosinca nastupit će Geoff Tate, bivši pjevač grupe Queensryche, kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih metal vokala današnjice.

Prvi nastup u Hrvatskoj Tate će održati s novim bendom Operation Mindcrime, nazvanom prema kultnom albumu Queensrychea "Operation: Mindcrime" iz 1988. godine, koji mnogi kritičari i obožavatelji drže jednim od najboljih konceptualnih metal albuma u povijesti.

Osim cijelog albuma "Operation: Mindcrime", izvest će neke od velikih hitova Queensrychea, poput "Silent Lucidity" ili "Jet City Woman" te nekoliko pjesama s novoga konceptualnog albuma "The Key" grupe Operation Mindcrime. U grupi osim Tatea svira nekoliko vrhunskih glazbenika, među kojima su bivši bubnjar grupa AC/DC i DIO Simon Wright te basist grupe Disturbed John Moyer.

Tate je od 1982. do 2012. godine vodio progresivni metal bend Queensryche, koji je tijekom karijere prodao više od 20 milijuna albuma diljem svijeta, pri čemu je osim "Operation: Mindcrime" najveći uspjeh ostvario album "Empire" iz 1990. Za pjesme s ta dva albuma bend je tri puta nominiran za Grammy nagrade.

S "Operation Mindcrime" stižu i dvije predgrupe - akustični duo iz Irske Fire & Water i engleski heavy metalci I.C.O.N.