Međunarodni dječji festival Čarobna frula

Međunarodni dječji festival Čarobna frula održat će se u Centru za kulturu i informacije Maksimir. od 3. do 5. prosinca. Nastupit će ukupno 85 natjecatelja u dobi od četiri do 14 godina, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Festival organiziraju Centar za glazbu Zagreb u suradnji s Hrvatskim glazbenim  društvom Čarobna frula, Centrom za kulturu i informacije Maksimir i Udrugom Dječji zbor Kikići. To je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera. Natjecatelje će ocjenjivati stručni i dječji žiri i dodijeliti im nagrade.

Za sudjelovanje na festivalu mogla su se prijaviti djeca solisti u dobi od 3-14 godina koja izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu. Izbor pjesama i natjecatelja vrši višečlana  komisija koju čine renomirani stručnjaci na području dječje književnosti i glazbe.

Ovo je dio Festivala glazbe Zagreb 2015., jednog od najvažnijih događaja za sve ljubitelje glazbe. U sklopu ove manifestacije koja traje od 20. studenoga do 12. prosinca, održat će se i Festival pjevačkih zborova- najvažniji događaj godine za sve ljubitelje zborske glazbe te sve sadašnje, bivše i buduće članove vokalnih ansambala.

U gotovo mjesec dana glazbe u sklopu Festivala glazbe nastupit će više od tisuću glazbenika iz Hrvatske i inozemstva. Koncerti će se održati na više lokacija u gradu te Zagrebačkoj županiji, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

Više saznajte u raspjevanom javljanju emisije Dobro jutro, Hrvatska.