U Rusiji organiziraju tečaj samoobrane selfie štapom

Poznati po svojim nimalo bezazlenim borbenim tehnikama Rusi su svojoj školi vještina jedan na jedan nedavno pridodali još jedan zanimljiv pristup, ovaj put usmjeren na samoobranu. Radi se, naime, o samoobrani selfie štapom.

Kada kao turist posjetite neki grad zajedno s tim novim popularnim rekvizitom, možda ćete postati metom lopova. Zato su Rusi odlučili preventivno djelovati, točnije centar za borilačke vještine u Moskvi.

Razlog su brojne pljačke, a u tim trenucima jedino oružje koje imate je – selfie štap. Taj novi tečaj za samoobranu može se naučiti u samo pet lekcija, a može vam spasiti mobitel, novac, osobne dokumente, a možda i život.

Iako s pomoću selfie štapa možemo snimiti lijepe fotografije i uspomene zbog popularnosti je postao neomiljen u mnogim ustanovama i tijekom manifestacija pa se nime nećete moći koristiti za samoobranu na svim mjestima. Walt Disney zabranio je njegovo korištenje u svojim parkovima, a zabranjeni su također na nogometnim igralištima i u sportskim dvoranama jer često ometaju ostale posjetitelje.

Ako ste vlasnik selfie štapa, u prilogu Mare Modrić možete naučiti kako se obraniti pomoću ovog rekvizita.