U Australiji pokopan praunuk ruskog cara, živio je u siromaštvu i skrivao porijeklo

Praunuk ruskog cara Aleksandra III. Leonid Kulikovski pokopan je u ponedjeljak u gradu Darwinu na sjeveru Australije gotovo dva mjeseca nakon što je policija uspjela otkriti identitet nepoznatog muškarca koji se srušio na cesti.

Policiji je trebalo devet tjedana da utvrdi identitet 72-godišnjeg muškarca nakon što je njegovo tijelo pronađeno ispod drva u gradu Katherine gdje se srušio 27. rujna dok je šetao psa.

Kulikovski je živio sam u kampu proteklih šest godina i nitko nije znao njegovo pravo ime niti je njegovo kraljevsko porijeklo bilo poznato. Vlasnik kampa Peter Byers kazao je za medije da je bio poznat kao 'Stari Nick' i da se držao za sebe te nikad nije spomenuo da potječe iz ruske carske obitelji. On je nakon mirovine putovao po Australiji s psom dok mu se automobil nije pokvario prije šest godina u gradu Katherine gdje je i ostao.

Ruski diplomat Simon Andropov kazao je da je on praunuk cara Aleksandra III. koji je vladao Rusijom od 1891. do 1894. godine. Aleksandrov sin Nikolaj II pogubljen je sa suprugom i djecom 1917., no roditelji Kulikovskog pobjegli su u Dansku. On je odrastao u toj zemlji, no kao mlad čovjek emigrirao je u Australiju u kojoj nije nikome govorio o svom porijeklu.

Njegova sestra koja živi u Danskoj kaže kako je izgubila kontakt s bratom prije 20 godina. Pokop je održan u maloj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Darwinu, a obred je vodio ruski svećenik.