Do mišića bez utega

Marina Bašića nisam poznavala. Samo sam prolazeći kraj American top team Zagreb fitnessa mislila kako bi bilo zanimljivo zaviriti u tu dvoranu i vidjeti što se u njoj radi.

Tražeći Marina, našla sam ga baš u toj dvorani. Zanimala me je njegova knjiga 'Do mišića bez utega', jer priznajte i sami, tijelo može biti dosta dobar uteg samome sebi, ako ga znamo dobro upotrebljavati.I doista, Marino nam je pokazao mnoge zanimljive vježbe od kojih neke nisu uopće lake no kada smo vidjeli ljude na tečaju shvatili smo da se tim treningom može sve. Bilo je tu učenika, studenata, poslovnih ljudi, žena mlađe dobi, starijih i svi su radili jednako i što je najvažnije, mogli su!

A Marino Bašić ima impresivnu karijeru. Kineziolog, kondicijski trener, sportaš, voditelj nekoliko blogova o zdravlju i vježbanju, autor mnogih znanstvenih i stručnih članaka o sportu i fitnessu. Područje njegovog interesa su laka i teška atletska tehnologija treninga, fitness, fleksibilnost, izdržljivost, treninzi brzine i agilnosti, pilometrijski trening, funkcionalni trening, kettlebell trening, crossfit trening, ali i sportska prehrana i mentalni trening sportaša.

No ono što je kod Marina najvažnije jest vedra narav, smisao za humor i bodrenje, veselje koje izlazi iz zadovoljstva vježbanjem i učenjem drugih. Nepresušna energija nadahnuće je rekreativcima i profesionalcima i zato je vježbanje s njim zadovoljstvo.